Een kleine greep uit een groot aanbod

Trier

Trier is dé oudste stad van Duitsland, gelegen in het Moezendal en wordt omringd door de heuvels van de Eifel. Je zou het misschien niet denken maar het wordt ook wel het ‘Romeinse Rijk van het Noorden’ genoemd. Trier wordt een beetje aanzien als het ‘openluchtmuseum’ van wat de Romeinen achterlieten. Wanneer je Trier bezoekt, zal je dan ook tal van intact gebleven Romeinse bouwwerken terugvinden. Ook om te shoppen is Trier een gezellige stad. Na afloop kun je lekker eten in een van de vele restaurantjes

Eifelzoo

Eifel Zoo, de dierentuin  bij het plaatsje Lünebach (Pronsfeld), ligt op ongeveer 14 km van Prüm. Het ligt in een prachtig gebied, een beetje ingeklemd tussen heuvels waardoor de ligging erg mooi is in de natuur van de Eifel.

 In tegenstelling tot veel andere parken is het dierenaanbod hier niet beperkt tot wat herten, geiten en vogels. Ook de grotere exotische diersoorten zijn aanwezig. 

Het grote voordeel van deze dierentuin is ook dat je als bezoeker redelijk dicht bij de dieren staat.  Dit maakt dat het ook voor kleine kinderen een leuke ervaring is.

Eifelpark Gondorf

Op een oppervlakte van rond 100 voetbalvelden biedt het Eifelpark Gondorf een unieke combinatie van pretpark en dierenpark. Méér dan 45 attracties en ruim 200 wilde dieren maken het Eifelpark tot een vrijetijdsbesteding bij uitstek voor families met kinderen.

Op het nieuwe wildwaterbaan-pirateneiland kun je in boomstamboten op een verfrissende rit vol actie langs het 360 meter lange kanaal met twee dalingen vanuit 14 meter hoogte rijden. In de sleeën van de zomerrodelbaan „Eifel-Coaster“ glijd je met tot 40 km per uur het dal in.

In ruime omheinde gebieden kunnen herten, reeën, bruine beren, wolven, lynxen, aardmannetjes, Wallaby kangoeroes en vele andere wilde dieren van dichtbij worden bekeken. 

Golfbaan Bittburgerland

‘Das Paradies hat 18 Löcher’ staat te lezen op de informatie bij tee 18 en daar kunnen wij het wel mee eens zijn. Bitburger Land gaat werkelijk schitterend op in de natuur en ligt te midden van het wonderschone bosrijke Eifellandschap. Deze glooiende en uitstekend onderhouden championship course beschikt over brede fairways en grote greens naar Amerikaans ontwerp.